Pepparspray.info - överfallsspray med sting!
Pepparspray Lagliga alternativ Webbutiker Nyheter Kontakt
 

Ett års fängelse för man som sprayade poliser

Den 44-årige man som i februari attackerade två poliser med deras egen pepparspray i Torshälla dömdes igår till ett års fängelse av tingsrätten.
Detta trots att tingsrätten tror att mannen skulle kunna bli hjälpt av vård i stället.

Det var på eftermiddagen den 26 januari som larmet gick om att två poliser blivit överfallna med tårgas vid en kontroll i Torshälla.
Larmet orsakade ett stort pådrag, men mannen togs snabbt om hand av de angripna poliserna och en förbipasserande.
Under rättegången berättade de båda kvinnliga poliserna om hur de ingripit två gånger mot mannen sedan de sett hans bil köra ryckigt och okontrollerat.
Vid det andra ingripandet var de säkra på att mannen suttit bakom ratten och kört och skulle omhänderta honom när tumult uppstod.
Reagerade inte
En av poliserna sprayade med sin pepparspray för att få kontroll över mannen.
Hon beskrev dock under rättegångsförhandlingarna hur mannen inte reagerade på sprayen. I stället fick han tag på den själv och använde den mot de båda poliserna och försökte sen springa sin väg.
Med hjälp av en förbipasserande man på moped fick poliserna dock fatt på mannen och han kunde gripas.
Han sade sig själv bara minnas händelsen dimmigt, men dömdes igår av tingsrätten för misshandel, våld mot tjänsteman, olovlig körning och grovt rattfylleri.
Har ADHD
Under tingsrättsförhandlingarna argumenterade mannens syster, tillika gode man, för att han borde dömas till vård eftersom han nyligen kunnat bryta ett knarkmissbruk som pågått sedan 20-årsåldern.
Detta sedan han diagnosticerats med ADHD och börjat få medicin mot detta. Men eftersom den kontraktsvård han dömts till inte fungerade, och eftersom kriminalvården inte finansierade hans medicin har mannen avbrutit den vården.
Mannen har dock en remiss till en rättspsykolog och systern menar att han kunde bo hos henne under behandlingstiden.
Den argumentationen bet dock inte på tingsrätten. Visserligen håller rätten med om att kontraktsvården inte verkar ha fungerat, och att det finns saker som talar för att han skulle kunna hålla sig drogfri och avstå från brott om han fick rätt sorts vård.
Men eftersom kriminalvården inte har någon planering för vård av mannen finns det inga skäl att döma mannen till vård i stället för fängelse menar man.


Källa: Thomas Leitner, folket.se 

 

Start sidan

2007 pepparspray.info PepparsprayLagliga alternativWebbutikerNyheterKontakt